joi, 14 aprilie 2011

Mănăstirea "Sfântul Prooroc Ilie", Nicoreni


(mănăstire de călugări)
Hram: "Sfântul Prooroc Ilie"
Stareț: arhim. Rafail (Bodiu)
Adresa: s.Nicorenim r. Drochia
Aşezare: la aprox. 180 km N de Chişinău, trecând prin Bălţi, sau la 12 km de Drochia
Date de contact: MD-5224, s.Nicoreni, r.Drochia
Tel.0252-37-571, mob.0691-16-714
Istoric
Mănăstirea Nicoreni este situată la o distanţă de 12 km spre vest de oraşul Drochia, în satul Nicoreni.
Mănăstirea a fost înfiinţată în vara anului 1992 de către arhimandritul Rafail, pe locul fostei tabere de odihnă. Complexul, alcătuit din doua corpuri de case şi o clădire, a fost reparat timp de doi ani şi sfnţit în anul 1994. Clădirea în care era cantina a fost transformată în biserica de iarnă cu hramul Maicii Domnului-Portăriţa, iar cele două corpuri de case adăpostesc în prezent chiliile calugărilor şi câteva chilii pentru pelerini, pentru a lua parte la acatistele şi slujbele oficiate de părintele Rafail, socotit tămăduitor de boli, cu ajutorul harului lui Dumnezeu. Construcţia bisericii de vară, cu hramul Sfantul Prooroc Ilie a fost începută în anul 1993. Timp de cinci ani a fost ridicat nivelul întâi. Această biserică va fi construită în stil rusesc, îmbinat cu cel local, va avea două nivele, fiecare nivel având cate trei altare.
De asemenea, a fost construită, în 1996, o trapeză încăpătoare cu bucătarie, iar în vara anului 1998 trapeza este pictată in stil neobizantin de doi pictori din Drochia.
Mănăstirea dispune de o bibliotecă impunatoare, alcatuită din literatura bisericească, în special acatiste, canoane şi cărţi de slujbă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu